Purree z bobu z czosnkiem i cebulą

  • wyświetlono: 115 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszny krem z bobu!

IMG-20140326-WA0017
  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

500 g bobu
1 cebula
3 ząbki czosnku
Oliwa z oliwek
Sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Purree z bobu z czosnkiem i cebulą

  • 1. Gotujemy bób do miękkości.
  • 2. Cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie z oliwek.
  • 3. Blendujemy bób z podsmażoną cebulą i czosnkiem.
  • 4. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cebulaczosnekBóboliwa z oliweksólpieprz

Komentarze

Podobne przepisy

Smalec z pieczarkami

Dodane przez: mariosylwia

Smalec z pieczarkami i cebulą

:-) Gorąco polecam (-:

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Twaróg wędzony z przyprawą-suszone pomidory...

Twarożki zawsze mi smakowały, tym...

Pasta z bobu

Dodane przez: Stare Gary

Pasta z bobu

Bardzo smaczna pasta bobowa. Można...

Jogurtowy twarożek z czosnkiem i koperkiem

Dodane przez: rena123

Jogurtowy twarożek z czosnkiem i koperkiem

Wyśmienity, delikatny twarożek...

Zielona pasta z bobu i awokado

Dodane przez: soulstorm

Zielona pasta z bobu i awokado

Pyszna, zielona a przede wszystkim...

image-12xp9lv

Dodane przez: wiesiołek

Pasta z makreli z serem i czosnkiem

Z makrelą wędzoną w formie pasty...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE