Wielkanocny chrzan z jajkiem

4.18 (187 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Na Wielkanoc taki chrzan musi być obowiązkowo.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    1 słoiczek chrzanu (200 gram)
    1 korzeń chrzanu świeży
    majonez
    śmietana
    musztarda
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.18 (187 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Dodatki Pasty

Wielkanocny chrzan z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy, studzimy, obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Chrzan świeży również trzemy na tarce o drobnych oczkach, łączymy z jajkami i chrzanem ze słoika, doprawiamy do smaku pieprzem i solą i dodajemy wedle uznania : musztardę, majonez i śmietanę. Wszystko razem mieszamy .

    Idealny do mięs i na kanapki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować