REKLAMA

Wielkanocny chrzan z jajkiem

wyświetlono: 40345 | dodany do książki kucharskiej: 9 | polecenia: 0

Na Wielkanoc taki chrzan musi być obowiązkowo.

opublikowany: 19.01.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 3 osób
  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    1 słoiczek chrzanu (200 gram)
    1 korzeń chrzanu świeży
    majonez
    śmietana
    musztarda
    sól
    pieprz
Ocena:

(średnia 4.31 z 157 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy, studzimy, obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Chrzan świeży również trzemy na tarce o drobnych oczkach, łączymy z jajkami i chrzanem ze słoika, doprawiamy do smaku pieprzem i solą i dodajemy wedle uznania : musztardę, majonez i śmietanę. Wszystko razem mieszamy .

    Idealny do mięs i na kanapki.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Anitka0804 received_277829681104309_1_1_1_1

Chrzan Wielkanocny z jajkiem

Podawać do zimnych mięs, wędlin galaret i jaj na twardo.

kategoria: Przystawki Dodatki opublikowany: 01.04.2016 | wyświetlono: 4745 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: Jaga85 Jaga85

Chrzan wielkanocny

To prosty przepis na chrzan który co roku gości na moim wielkanocnym stole.

kategoria: Przystawki opublikowany: 18.02.2013 | wyświetlono: 8098 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Domowy chrzan z jajkiem

Chrzan robię na Wielkanoc co roku. Przepis przysłała Zofia Biel

kategoria: jajko Przystawki opublikowany: 19.05.2011 | wyświetlono: 512 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: elka72 elka72

Pasztet wielkanocny z jajkiem

Ten pasztet robię często,jednak na Wielkanoc obowiązkowo z jajkiem w środku.

kategoria: jajko Pasztet opublikowany: 09.01.2019 | wyświetlono: 4897 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: Paulina Nosek IMG_20181227_123213_867

Chrzan wielkanocny, dwa smaki

Podczas tarcia wylewa się morze łez, ale dla takiego smaku, zdecydowanie warto! ;)

kategoria: Przetwory opublikowany: 29.03.2014 | wyświetlono: 707 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE