REKLAMA
Śledzie w sosie na bazie jogurtu z dodatkiem duszonki z warzyw cebulowych. Potrawa wzbogacona o aromatyczną suszoną śliwkę, przyprawy korzenne, zioła i świeżą natkę pietruszki. Świetna propozycja na świąteczne menu.
(średnia 4.5 z 189 głosów)
Filety śledziowe w sosie paprykowym z dodatkiem pieczarek i wyrazistych w smaku suszonych pomidorów. Świetna propozycja na zakąskę, ale i też pożywna kolację. Potrawa idealna na świąteczne menu.
Śledzie matjasy w sosie warzywno – owocowym a la potrawka z dodatkiem suszonych pomidorów oraz ananasa. Oryginalne i aromatyczne danie. Świetna propozycja do podania jako przystawka na niejednej imprezie. Śledzie doskonale sprawdzą się także na świątecznym stole.
Aromatyczne, z orientalną nutą śledzie, popularne matjasy, w sosie z dodatkiem marchewki, na bazie soku pomidorowego. Świetne na przystawkę, ale i niezastąpiona przekąska, tzw. „coś na ząb”. Śledzie polecam szczególnie na święta i różnego typu spotkania towarzyskie.
Śledzie w aromatycznym sosie słodko – kwaśnym na bazie soku jabłkowego i przecieru pomidorowego. Efektowność potrawy tkwi w dodatku kandyzowanej skórki pomarańczowej. Przyjemne, orientalne smaki z nutą świeżych ziół – lubczyku i mięty.
Komentarze