Ptysie z truskawkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Najlepsze,bo nadziewane bitą śmietaną z truskawkami.Zachwycają gości,a tak niewiele trzeba czasu,aby je przygotować.Całą sprawę ułatwiają nam gotowe korpusy ptysiowe.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - gotowe korpusy ptysiowe: 4 sztuki
    - truskawki świeże: 300 gramów
    - śmietana kremówka 30 % - krem: 300 mililitrów
    - limonka: 1 sztuka
    - cukier puder (do posypania): 4 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ptysie z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Love truskawki 1. Truskawki umyć,pozbawić szypułek,osuszyć.Pociąć na kawałki.
    Z połowy limonki wycisnać sok.
  • ptysie z truskaweczkami 2. Śmietanę ubić.3/4 ubitej śmietany wstawić do lodówki.Do 1/4 dodać połowę pociętych truskawek oraz łyżkę soku z limonki,wymieszać(powstanie różowy krem śmietanowy).Na dno korpusu ptysiowego nakładać łyżką różowy krem śmietanowy,układać truskawki.Na owoce (szprycą) nakładać bitą śmietanę i ponownie układać owoce.Na truskawki jeszcze wianuszek bitej śmietany i przykryć ptysia górną częścią korpusu.
  • ptysie moje 3. Ptysia oprószyć cukrem pudrem.Do tego celu używam cukru w oryginalnym pojemniku z młynkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Śmietana kremówka Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować