Przecier z surowych malin

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przecieranie owoców na surowo można stosować do owoców jagodowych takich jak: maliny, jeżyny, czarnych jagód, bzu czarnego, truskawek i poziomek. Przeciery są wykorzystywane nie tylko do smarowania pieczywa, ale też do przygotowywania różnych potraw, np. zup owocowych, napoi, naleśników, kisieli, galaretek, musów, jako dodatek do ciast, np. szarlotek, jak również do sporządzania marmolad.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -maliny
    -cukier (opcjonalnie )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dżem z malin Konfitura malinowa

Przecier z surowych malin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bardzo dojrzałe czyste maliny na surowo przetrzeć przez gęste sito.
    Uzyskany przecier podgrzać i ewentualnie posłodzić do smaku, włożyć do wyparzonych wcześniej słoików, zamknąć i pasteryzować około 15 minut w temperaturze około 90° C

Porady

Łyżeczka takiego przecieru dodana do herbaty z miodem w chłodne jesienne wieczory to eliksir nie tylko dla ciała, ale i dla duszy :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Konfitura malinowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować