Maliny w syropie własnym

2.73 (11 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne domowe malinki w syropie własnym takie maliny będą świetnym dodatkiem zimową porą do ciast i deserów, ja uwielbiam wyjadać je prosto ze słoiczka a syrop dodaję do herbaty.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg świeżych malin
    1 l wody zimnej
    400 g cukru kryształu
Wystaw ocenę:

2.73 (11 ocen)

Maliny w syropie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę z cukrem zagotowujemy, maliny przekładamy do czystych i suchych słoiczków i zalewamy wrzącym syropem z cukru.
  • 2. Szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania wody.

Porady

Maliny będą idealne do ciast, deserów oraz gofrów. Ja uwielbiam je wyjadać prosto ze słoiczka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować