pasztet ze śledzia z grzankami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

pyszny dodatek do chleba

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • pół kg solonych płatów śledziowych
    1 kajzerka
    2 jajka
    1 cebula
    pęczek koperku
    1 szklanka drobnych grzanek ( kupujemy gotowe lub smażymy sami z czerstwego pieczywa)
    sól
    pieprz
    majeranek
    tymianek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet ze śledzia z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kajzerkę namaczamy w wodzie, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Śledzie, odciśniętą kajzerkę, cebulę mielimy w maszynce na drobnych oczkach. Dodajemy jajka, posiekany koperek, przyprawy oraz grzanki. Mieszamy, wkładamy masę do podłużnej blaszki. Pieczemy w 170 stopniach ok. 40 minut. Podajemy na ciepło lub zimno z sosem czosnkowym lub surówką

Porady

pasztet smakuje wspaniale zarówna na ciepło jako danie obiadowe , jak i na zimno jako przekąska na imprezę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować