REKLAMA

Pasta z grillowanej dyni

wyświetlono: 122 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Dyniowa pasta do pieczywa doskonała nie tylko dla jaroszy :-). Ma przyjemną, kremową konsystencję, jest pyszna i naprawdę szybko się ją robi :-).

opublikowany: 13.11.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 40 min
  • Łatwy

Składniki:

  • ½ średniej dyni hokkaido
    100g czerwonej soczewicy
    3 łyżki sosu sojowego jasnego
    2 łyżeczki suszonej, słodkiej papryki
    szczypta pieprzu czarnego
    2 łyżki oleju
    ½ łyżeczki suszonego czosnku
    ½ łyżeczki cebuli w proszku
    Szczypta mielonej kolendry
    szczypta jałowca, kminku, gorczycy białej, rozmarynu, majeranku, suszonej pietruszki, cząbru oraz chili
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Dynię oczyścić, pokroić w paski o grubości około 0,5cm. Włożyć do miski dodać wszystkie przyprawy oraz olej, wymieszać tak aby dokładnie pokryły dynię.

    2.Rozgrzać patelnie grillową, smażyć dynię z obu stron, aż będzie miękka (około 5 minut z każdej strony).

    3.Soczewicę ugotować do miękkości (nie solić). Odsączyć z nadmiaru wody. Przełożyć do miski, w której zostały przyprawy z dyni.

    4.Dynię ostudzić, przełożyć do soczewicy, zmiksować na gładką masę.

    5.przechowywać w lodówce do 4-5dni.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Cafe Babilon_Laura ja

Pasta z pieczonej dyni

Idealna do chleba lub podania ze słupkami warzyw, krakersami, nachosami czy tortillą.

kategoria: Pasty opublikowany: 08.10.2020 | wyświetlono: 274 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Justine_Mazur profilowe

Pasta z dyni i soczewicy

Pyszna i aromatyczna pasta do kanapek. Sycąca ale lekka, o przepięknym, intensywnym pomarańczowym kolorze.

kategoria: Pasty Pasztet opublikowany: 04.05.2019 | wyświetlono: 349 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE