Pasta z pieczonej dyni

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealna do chleba lub podania ze słupkami warzyw, krakersami, nachosami czy tortillą.

  • 5 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 upieczona dynia
    1/2 szkl. masła orzechowego
    1/2 szkl. suszonych pomidorów
    1-2 łyżki kaparów
    1-2 ząbki czosnku
    sól, pieprz kajeński
    zalewa z pomidorów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z pieczonej dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię, pomidory, kapary i czosnek miksujemy na pastę. Dodajemy masło orzechowe, mieszamy
    i doprawiamy do smaku.
    Jeśli pasta jest zbyt sucha dodajemy odrobinę zalewy olejowej z pomidorów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Kapary Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować