REKLAMA

Pasta jajeczna z chrzanem

wyświetlono: 17132 | dodany do książki kucharskiej: 15 | polecenia: 6

Smaczna pasta jajeczna na każde śniadanie. Można z powodzeniem pastę podać np.na świąteczne Wielkanocne śniadanie, bo jest lekka i delikatna.

opublikowany: 24.08.2015
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    3-4 łyżki majonezu Winiary
    1 łyżeczka kremowego chrzanu
    mały pęczek szczypiorku
    sól
    pieprz świeżo mielony
    szczypta papryki ostrej.
Ocena:

(średnia 4.99 z 197 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • jajka 1. Ugotowane i obrane jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno kroimy.
  • jajka 2. Świeży szczypiorek posiekaj i dodaj do posiekanych jajek. Całość wymieszaj z majonezem , chrzanem i dopraw do smaku. Tak przygotowaną pasta smarujemy pieczywo.

Notka redakcyjna

Jeśli posmakował Wam ten przepis, zobaczcie też inne przepisy na dania z jajek. 

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

pasta jajeczna z chrzanem od Marty RK :) Dodane przez: Jolanta KG
pasta jajeczna z chrzanem Dodane przez: martula85
Pasta jajeczna z chrzanem wg Marta R-K Dodane przez: AnetaJ
Pasta jajeczna z chrzanem wg Marty Ryżek- Kalkowskiej Dodane przez: dorota w
Pasta jajeczna z chrzanem wg Mara Ryżek-Kalkowska Dodane przez: Beata12
Pasta jajeczna z chrzanem Dodane przez: atusia


Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE