Pasta jajeczna z chrzanem

4.92 (214 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna pasta jajeczna na każde śniadanie. Można z powodzeniem pastę podać np.na świąteczne Wielkanocne śniadanie, bo jest lekka i delikatna.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    3-4 łyżki majonezu Winiary
    1 łyżeczka kremowego chrzanu
    mały pęczek szczypiorku
    sól
    pieprz świeżo mielony
    szczypta papryki ostrej.
Wystaw ocenę:

4.92 (214 ocen)

Pasta jajeczna z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka 1. Ugotowane i obrane jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno kroimy.
  • jajka 2. Świeży szczypiorek posiekaj i dodaj do posiekanych jajek. Całość wymieszaj z majonezem , chrzanem i dopraw do smaku. Tak przygotowaną pasta smarujemy pieczywo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Chrzan Jajka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakował Wam ten przepis, zobaczcie też inne przepisy na dania z jajek. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować