Buraczki zasmażane to klasyczny dodatek do obiadu, sprawdzi się zarówno do dań mięsnych jak i tych jarskich. Znakomicie smakują podane z kotletami z jajek lub groszku.
PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Buraczki zasmażane do dań mięsnych i jarskichhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/78/buraczki-zasmazane.jpeg14761107http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/buraczki-zasmazane-5
600g buraków (po ugotowaniu i obraniu ze skórki)
1 płaska łyżka mąki pszennej
100ml mleka
2 łyżki oleju
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Buraczki zasmażane do dań mięsnych i jarskich
1.
Buraczki umyj i gotuj w całości (nie obieraj!) aż będą miękkie. Wystudź.
Następnie obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
W rondelku lub garnku rozgrzej olej, wrzuć starte buraczki. Dodaj sól i pieprz. Wymieszaj.
W kubku lub szklance rozrób mąkę w mleku (dobrze wymieszaj żeby nie było grudek).
Wlej roztwór do buraczków, energicznie przemieszaj. Zmniejsz ogień na minimum i pozostaw buraczki jeszcze na 5 minut, pamiętaj żeby od czasu do czasu przemieszać, żeby się nie przypaliły.
Podawaj na ciepło.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze