REKLAMA
Chleb razowy o przyjemnej chrupiącej skórce i niezwykle lekkim i puszystym wnętrzu. Nie wymaga dużo pracy, nie trzeba go mozolnie wyrabiać i zagniatać. Zrób go raz a nigdy już nie będziesz kupować chleba w piekarni ;-).
Justyna Mazur
(średnia 0 z 0 głosów)
To idealny przepis dla początkujących, bowiem chlebek jest szybki i prosty w przygotowaniu. Warto piec taki domowy chleb, bo nic nie może równać się z zapachem świeżo upieczonego chleba unoszącym się po kuchni.
Czy jest wspanialszy aromat o poranku niż zapach świeżego chleba? Przepis na klasyczny razowiec ze słonecznikiem. Wilgotny, sprężysty miąższ zamknięty w niesamowicie chrupiącej skórce. Składniki wystarczy wymieszać, od razu przełożyć do foremki, zostawić do wyrośnięcia i upiec. Chleb utrzymuje świeżość przez kilka dni (5-6).
Zdrowy i bardzo łatwy do przygotowania chleb. No i ten zapach piekącego się chleba w domu bezcenny :)
Chleb żytni piekę dość regularnie, bardzo mi smakuje, jest bardzo zdrowy. Nie wymaga zbyt dużo pracy ani czasu, polecam.
Smaczny i zdrowy swojski chleb razowy na żytnim zakwasie.
Komentarze