Nogi pieczone z wiejskiego koguta

2.5 (2 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam mięso z wiejskich kur czy kogutów jest inne niż sklepowe w ogóle bez porównania, u mnie się chowa kurki na jajka a kogutki na mięsko. Przynajmniej wiemy co jemy. Polecam serdecznie takie pieczone nóżki.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 nogi z młodego koguta
    przyprawa do kurczaka
    kawałek świeżej kurkumy
    pieprz i sól
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

2.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z kurczaka

Nogi pieczone z wiejskiego koguta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i natrzeć dokładnie przyprawą z oliwą, solą i pieprzem wraz z startą kurkumą. Przełożyć do blaszki i podlać wodą ok 2 szklanek.
  • 2. Mięso włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 180 stopniach przez ok 70 minut. W razie gdyby mocno się przypiekały z góry skręcić temperaturę do 150 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować