Nogi z kurczaka pieczone w miodowym piwie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo aromatyczne, a zarazem delikatne nogi z kurczaka upieczone w marynacie na bazie piwa miodowego. Mają chrupiącą skórkę i są soczyste- czyli takie jakie lubię.

  • 60 min

Składniki:

  • -4 ćwiartki z kurczaka
    -pieprz

    Marynata:
    -1/2 szklanki piwa miodowego
    -1 saszetka przyprawy do pieczonego kurczaka
    -3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Piwa

Nogi z kurczaka pieczone w miodowym piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Nogi myjemy, oczyszczamy i osuszamy na papierowym ręczniku. Robimy nacięcia nożem od strony skóry. Nacieramy pieprzem.
  • 2 2. Składniki marynaty mieszamy ze sobą w misce. Wrzucamy nóżki i każdą z nich dokładnie nacieramy marynatą. Następnie miskę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na minimum 2 godziny do lodówki.
  • 3 3. Ćwiartki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub w naczyniu żaroodpornym (skórką do góry). Pieczemy przez około godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować