Mus truskawkowy z bitą śmietaną i truskawkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealny deser w sezonie truskawkowym, mus jest tak pyszny aż rozpływa się w ustach, mocno pachnący deser truskawkami.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mus truskawkowy:
    500 g truskawek
    galaretka truskawkowa
    150 ml wrzącej wody

    Dodatkowo:
    galaretka truskawkowa
    bita śmietana
    truskawki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mus truskawkowy z bitą śmietaną i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mus 1. Truskawki umyć i usunąć szypułki, wrzucić je do blendera i zmiksować na mus, galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić do przestygnięcia, następnie wymieszać z musem truskawkowym i przelać do szklanych pucharków.
  • 2. Następnie drugą galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody i wymieszać, odstawić. Lekko tężejącą galaretkę wylać na zastygnięty mus truskawkowy.
  • 3. Gdy galaretka stężeje wyłożyć bitą śmietanę i udekorować truskawką. Życzę smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Galaretka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować