DESER Z TRUSKAWKAMI, CZEKOLADĄ I BITĄ ŚMIETANĄ KOKOSOWĄ

4.98 (151 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Szybki, słodki i zaskakujący zdrowy deser

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki (na 4 porcje)
    -2 puszki mleczka kokosowego tłustego i dobrze schłodzonego
    -200g czekolady gorzkiej min. 90% kakao
    -150g suszonych daktyli
    -30 łyżek wody
    -350-400g truskawek
    -2 małe dojrzałe banany
    -3-4 łyżki erytrolu/ksylitolu
Wystaw ocenę:

4.98 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery Bita śmietana

Deser z truskawkami, czekoladą i bitą śmietaną kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 15 minut, aż będą miękkie
    -czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, na sam koniec mieszamy i odstawiamy do przestudzenia
    -czekoladę oraz daktyle przekładamy do malaksera. Dodajemy wodę i dokładnie blendujemy, aż powstanie gładki krem
    -z puszek wyciągamy tylko stałą część , przekładamy do wysokiego naczynia i dodajemy słodzik
    -miksujemy do momentu uzyskania bitej śmietany
    -truskawki łączymy z bananami i dokładnie blendujey
    -do szklanek przekładamy bitą śmietanę, następnie czekoladowy krem, a na to mus truskawkowy
    -dekorujemy świeżymi truskawkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować