Leczo z fasolką szparagową

4.42 (197 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Letnie leczo, ale tym razem z fasolką szparagową w roli głównej. Jakie było? jak dla mnie rewelacyjne. Fasolkę uwielbiam, resztę warzywa także, połączone w jednym garnku z aromatyczną kiełbaską, pycha. U mnie było na obiad i na kolację bo nie mogłam się oprzeć.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kiełbasy zwyczajne
    1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    1 papryka żółta
    30 dkg fasolki szparagowej żółtej
    1 cukinia mała
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz
    1/2 łyżeczki majeranku
    1/2 łyżeczki tymianku
    1/2 łyżeczki papryki wędzonej
    1/2 kg pomidorów
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    natka pietruszki
    pieprz czerwony
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4.42 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:

    Fasolkę obieram i kroję na kawałki. Cebule kroję drobno i czosnek i przesmażam na oleju rzepakowym. Pomidory sparzam obieram ze skóry, kroję i dodaję do cebuli. Dodaję fasolkę, 250 ml wody i na wolnym ogniu gotuję 10 minut. Papryki kroję na paski, i dodaję do garnka i gotuję kolejne pięć minut. Na końcu dodaję pokrojoną cukinię, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, tymianek, majeranek. Kiełbasę kroję na kawałki, przesmażam na osobnej patelni. Dodaję do lecza i gotuję jeszcze pięć minut, nie dłużej bo cukinia ma być aldente. Podaję z natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować