Leczo z fasolką szparagową

4.42 (204 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Letnie leczo, ale tym razem z fasolką szparagową w roli głównej. Jakie było? jak dla mnie rewelacyjne. Fasolkę uwielbiam, resztę warzywa także, połączone w jednym garnku z aromatyczną kiełbaską, pycha. U mnie było na obiad i na kolację bo nie mogłam się oprzeć.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kiełbasy zwyczajne
    1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    1 papryka żółta
    30 dkg fasolki szparagowej żółtej
    1 cukinia mała
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz
    1/2 łyżeczki majeranku
    1/2 łyżeczki tymianku
    1/2 łyżeczki papryki wędzonej
    1/2 kg pomidorów
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    natka pietruszki
    pieprz czerwony
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4.42 (204 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:

    Fasolkę obieram i kroję na kawałki. Cebule kroję drobno i czosnek i przesmażam na oleju rzepakowym. Pomidory sparzam obieram ze skóry, kroję i dodaję do cebuli. Dodaję fasolkę, 250 ml wody i na wolnym ogniu gotuję 10 minut. Papryki kroję na paski, i dodaję do garnka i gotuję kolejne pięć minut. Na końcu dodaję pokrojoną cukinię, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, tymianek, majeranek. Kiełbasę kroję na kawałki, przesmażam na osobnej patelni. Dodaję do lecza i gotuję jeszcze pięć minut, nie dłużej bo cukinia ma być aldente. Podaję z natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować