Leczo z fasolką szparagową i cukinią

4.47 (200 ocen)

  • 40 min

Rewelacyjne danie jednogarnkowe.Takie leczo podaję zazwyczaj z ziarnistą bułką ,ale równie dobrze smakuje z ryżem ugotowanym na sypko lub z młodymi ziemniakami.

  • 40 min

Składniki:

  • -2 pętka kiełbasy zwyczajnej

    -2 cebule

    -pół cukinii

    -1 mała czerwona papryka

    -1 mała żółta papryka

    -garść fasolki szparagowej

    -2 duże pomidory

    -sól,pieprz ,majeranek,tymianek,ostra papryka do smaku

    -2 ząbki czosnku


    -tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (200 ocen)

Leczo z fasolką szparagową i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić ugotować w lekko osolonej wodzie.Odcedzić ,pokroić na mniejsze kawałki
    .
  • 2. Kiełbasę obrać pokroić w krążki,podsmażyć,odłożyć na bok.
  • 3. Paprykę oczyścić pokroić w cienkie paski,cebulę w piórka,cukinię w półkrążki ,pomidory w kostkę
  • 4. Cebulę podsmażyć ,,następnie dodać fasolkę i paprykę,chwilę poddusić(możemy trochę podlać wodą lub bulionem).Dodać cukinię ,majeranek ,rozdrobniony czosnek,ostrą paprykę i tymianek.Dusić do miękkości.Pod koniec smażenia dodać podsmażoną kiełbasę i pomidory.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasolka szparagowa Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować