Rewelacyjne danie jednogarnkowe.Takie leczo podaję zazwyczaj z ziarnistą bułką ,ale równie dobrze smakuje z ryżem ugotowanym na sypko lub z młodymi ziemniakami.
40 min
Składniki:
-2 pętka kiełbasy zwyczajnej
-2 cebule
-pół cukinii
-1 mała czerwona papryka
-1 mała żółta papryka
-garść fasolki szparagowej
-2 duże pomidory
-sól,pieprz ,majeranek,tymianek,ostra papryka do smaku
Leczo z fasolką szparagową i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę oczyścić ugotować w lekko osolonej wodzie.Odcedzić ,pokroić na mniejsze kawałki
.
2.Kiełbasę obrać pokroić w krążki,podsmażyć,odłożyć na bok.
3.Paprykę oczyścić pokroić w cienkie paski,cebulę w piórka,cukinię w półkrążki ,pomidory w kostkę
4.Cebulę podsmażyć ,,następnie dodać fasolkę i paprykę,chwilę poddusić(możemy trochę podlać wodą lub bulionem).Dodać cukinię ,majeranek ,rozdrobniony czosnek,ostrą paprykę i tymianek.Dusić do miękkości.Pod koniec smażenia dodać podsmażoną kiełbasę i pomidory.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze