Leczo z fasolką szparagową

5 (177 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Praktycznie z 3 składników mamy bardzo dobra potrawę, która również można wykorzystać jako dodatkowa potrawa na stół świąteczny, nie zawsze musi być z mięsem .

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg kiełbasy ( podwawelskiej )
    • 1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej
    • 1 słoiczek papryki konserwowej
    • Cebula
    • Olej do smażenia
    • Chili
    • Sól
    • 1 puszka pomidorów
    • Koncentrat pomidorowy
    • 2 łyżki mąki pszennej
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kiełbasa 1. Kiełbasę kroimy w kostkę, przesmażamy na rozgrzanym oleju.
    Cebulę obieramy oraz drobno kroimy po czym przekładamy do kiełbasy.
  • fasolka 2. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.
  • warzywa 3. Paprykę konserwową kroimy w paseczki i dodajemy do kiełbasy.
    Fasolkę po ugotowaniu dokładamy również do kiełbasy.
  • pomidory 4. Dodajemy pomidory z puszki.
    Koncentrat pomidorowy i doprawiamy przyprawami : solą i chili.
  • leczo 5. 2 łyżki mąki rozrabiamy w zimnej wodzie i zagęszczamy leczo
    Danie gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować