LECZO Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ, PIECZARKAMI I PAPRYKĄ

4.49 (174 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Leczo tym razem przygotowałam z na bazie fasolki szparagowej. Sezon na fasolkę szparagową w pełni, zwłaszcza kiedy ktoś ma nadmiar jej na ogródku warto przygotować proste, i bardzo smaczne leczo fasolkowo- warzywne. Bardzo pomidorowe, po prosty pyszne.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    500 g fasolki szparagowej
    2 kiełbasy śląskie
    3 cienkie parówki
    1 cebula
    1 duża papryka czerwona
    4 pomidory
    1 mała cukinia
    1 marchewka
    30 dkg pieczarek
    0,5 lita bulionu
    3 łyżeczki przecieru pomidorowego
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku
    2 łyżki olej
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z fasolką szparagową, pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • leczo 1. Fasolkę szparagową oczyszczamy, tniemy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, dodajemy pokrojoną paprykę, pomidory, marchew i przecier. Zalewamy bulionem i dusimy warzywa około 20 minut.
    Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę, podpiekamy na patelni na oleju aż się zrumieni, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do garnka z leczo.
    Pieczarki szatkujemy, cukinię kroimy w kostkę dodajemy do garnka, mieszamy i dalej gotujemy na małym ogniu około 10 -20 minut.
    Danie doprawiamy do smaku, kiedy płyny znacznie już odparują a warzywa będą miękkie leczo jest gotowe. Doprawiamy do smaku.
    Parówki kroimy na plasterki, dodajemy do garnka, mieszamy, nie gotujemy. Po kilku minutach, kiedy leczo troszkę ostygnie nakładamy na talerze, podajemy z ulubionym pieczywem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kiełbasa Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować