Leczo z fasolką szparagową

4.99 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Leczo można przyrządzać z różnymi dodatkami, ja postanowiłam dodać fasolkę szparagową, wyszło bardzo smaczne i sycące. Często przyrządzam to danie na szybki obiad szczególnie że warzywa mam z własnego ogródka.

Składniki:

  • 2 małe cukinie
    1 czerwona papryka
    400 gram fasolki szparagowej
    1 duża cebula
    250 gram kiełbasy podwawelskiej
    3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
    Sól, pieprz
    Słodka i ostra papryka
    Sioła prowansalskie
    2-3 łyżki oleju kokosowego do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę dokładnie myjemy, usuwamy końce, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Cebulę drobno siekamy, paprykę kroimy w paski, kiełbasę kroimy w pół plastry, cukinię kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanej patelni roztapiamy olej kokosowy, podsmażamy cebule oraz kiełbasę. Do podsmażonej kiełbasy dodajemy pokrojoną cukinię oraz paprykę. Smażymy do momentu aż cukinia będzie miękka, dodajemy ugotowaną fasolkę szparagową oraz koncentrat pomidorowy, chwilę razem dusimy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, czosnkiem granulowanym i roztartymi w dłoni ziołami prowansalskimi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować