Krokiety wigilijne z kapustą

5 (191 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Z powodzeniem można podać je na stół wigilijny, krokiety są chrupiące i bardzo smaczne.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na ciasto: na 5 sztuk:
    1,5 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    2 szczypty soli
    2 łyżeczki majeranku
    1 i 1/4 szklanki płynu (piwo i woda mineralna gazowana)
    Składniki farszu:
    0,5 litrowy słoik kapusty wigilijnej z grzybami, osączonej dokładnie na sitku
    Oraz
    bułka tarta i 2 jajka do panierki
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Krokiety Naleśniki

Krokiety wigilijne z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krokiety wigilijne z kapustą 1. Składniki na ciasto umieścić w misce i porządnie roztrzepać mątewką na jednolite ciasto. Przykryć i odstawić na 30 minut. Po tym czasie usmażyć naleśniki.
    Na każdy naleśnik nakładać po pełnej łyżce farszu i składać w kopertę. Panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Podać z czerwonym barszczykiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować