Krokiety z pieczarkami i serem żółtym.

4.78 (209 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo mięciutkie,podane z czerwonym barszczykiem są bardzo pyszne.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki:
    1 szklanka mleka
    pół szklanki wody gazowanej
    2 jajka
    około 1 szklanka mąki pszennej
    szczypta proszku do pieczenia
    sól do smaku
    Farsz:
    pół kilo pieczarek
    1 cebula
    sól,pieprz
    10 dag sera żółtego
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    2 jajka do panierki
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.78 (209 ocen)

Krokiety z pieczarkami i serem żółtym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażenie. 1. Składniki na ciasto zmiksować,dać tyle mąki aby nie było zbyt rzadkie i gęste.Odstawić na pół godziny.Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i smażyć cieniutkie naleśniki .
  • Nadzienie i panierka. 2. Pieczarki obrać ,umyć i drobno pokroić,cebulę drobno pokroić i dodać do pieczarek.Dusić do miękkości na odrobinie oleju,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Wystudzić.Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wymieszać z pieczarkami.Jajka roztrzepać i posolić.
  • Nadziewanie. 3. Na upieczone naleśniki nakładamy farsz i składamy krokiety.
  • Gotowe krokiety. 4. Panierujemy w jajku i bułce tartej.
  • Smażenie. 5. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy krokiety z obu stron po kilka minut.

Porady

Krokiety możemy podać z czerwonym barszczem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować