Kisielowa babka cytrynowa z likierem

  • wyświetlono: 899 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Zwyczajna babka na oleju z dodatkiem kisielu cytrynowego. Idealna na poobiedni deser. Likier można pominąć.

IMG_1811
  • 12 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

4 jajka
0,5 szklanki oleju
0,5 szklanki cukru pudru
1 i ¼ szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 kisiel cytrynowy
sok z połowy cytryny
aromat cytrynowy
2 łyżki likieru cytrynowego lub pomarańczowego

Sposób przygotowania przepisu:

Kisielowa babka cytrynowa z likierem

  • 1. Jajka zmiksować i miksując przez ok 7 minut dodawać stopniowo cukier,gdy masa będzie puszysta zmniejszyć obroty do minimum i stopniowo dodawać mąkę połączoną z proszkiem i kisielem, Następnie dodać sok z cytryny, likier, stopniowo olej i na końcu dodać aromat cytrynowy.
    Przelać do formy babkowej lub keksowej. Piec w 180 st ok 30 - 35 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

na słodkocytrynaciastaWielkanocimprezababkilikier pomarańczowykisiel cytrynowybabka na olejubabka na słodko

Komentarze

Podobne przepisy

Wielkanocna babka

Dodane przez: paulina57

Wielkanocna babka cytrynowa z kisielem

Delikatna pyszna babka wielkanocna...

Babka cytrynowo-chałwowa z polewą chałwową

Dodane przez: Di bloguje

Babka cytrynowo-chałwowa z polewą chałwową

To jedna z najlepszych babek i...

babka cytrynowa

Dodane przez: babka w formie

babka cytrynowa

Łatwa do przygotowania, lekka i...

Babka cytrynowa

Dodane przez: diana09

Babka cytrynowa

czasem te najprostsze i tradycyjne...

Cytrynowiec z masą kisielową

Dodane przez: Patrycja33

Cytrynowiec z masą kisielową

Proste, tanie i pyszne ciasto....

Babka cytrynowa

Dodane przez: Magster

BABKA CYTRYNOWA

Wilgotna babka o wyraźnymk smaku...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE