Kapuśniak na zimne dni

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kapuśniak na zimne dni

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
    500 g mięsa wieprzowego z kością (mogą być żeberka -trójkąt)
    300 g kiełbasy wiejskiej tradycyjnej Hańderek
    listek laurowy
    ziele angielskie
    szczypta kminku
    1 marchewka
    1 cebula
    1 słoiczek 200 g koncentratu pomidorowego
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy staropolski
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kapuśniak na zimne dni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę płuczemy i odciskamy, zalewamy wodą gotujemy i sprawdzamy kwaśność , kiedy jest bardzo kwaśna woda odlewamy całą i dodajemy nową ponad kapustę ok 10 cm dodajemy przekrojone kawałki mięsa i przyprawy i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Gotujemy do miękkości mięsa. Wyjmujemy oddzielamy od kości i rozdrabiany po czym ponownie dodajemy do kapuśniaku. Kiełbasę Hańderek kroimy w plasterki i dodajemy do kapuśniaku (będzie jeszcze smaczniejszy kiedy przysmażymy kiełbasę z cebulą). Pod koniec dodajemy koncentrat i przyprawiamy do smaku. Jeszcze chwilkę gotujemy. Posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować