Jajka faszerowane pastą krabową

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Jajka faszerowane paluszkami krabowymi z nutą pomidora i ostrej papryki to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Ciekawie będą prezentować się również na świątecznym stole podczas Wielkanocy.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 6 jajek
    150g paluszków krabowych surimi
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    szczypta ostrej papryki
    koper
    sól morska
    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Pasta jajeczna Paluszki

Jajka faszerowane pastą krabową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka faszerowane pastą krabową 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą łyżeczki i przełożyć do miseczki, a białka ułożyć na talerzu.
  • 2. Paluszki krabowe pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do miski z żółtkami, dodać majonez, jogurt, koncentrat pomidorowy i zmiksować na gładką masę. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Farsz umieścić w dekoratorze i nafaszerować połówki białek, lekko oprószyć słodką papryką i udekorować koprem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Surimi (paluszki krabowe)

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować