Jajka faszerowane paluszkami krabowymi z nutą pomidora i ostrej papryki to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Ciekawie będą prezentować się również na świątecznym stole podczas Wielkanocy.
Jajka faszerowane pastą krabową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą łyżeczki i przełożyć do miseczki, a białka ułożyć na talerzu.
2.Paluszki krabowe pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do miski z żółtkami, dodać majonez, jogurt, koncentrat pomidorowy i zmiksować na gładką masę. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
3.Farsz umieścić w dekoratorze i nafaszerować połówki białek, lekko oprószyć słodką papryką i udekorować koprem.
Komentarze