REKLAMA
Ile rodzin, tyle przepisów na pastę jajeczną. Ten przepis kojarzy mi się z domem i wspólnymi rodzinnymi chwilami przy stole. Jest prosty i wymaga zaledwie kilku składników. Smacznego!
(średnia 4.5 z 161 głosów)
Porady
Pastę można przez kilka dni przechowywać w lodówce. Znakomicie pasuje do różnych rodzajów pieczywa i warzyw.
Smaczna pasta jajeczna na każde śniadanie. Można z powodzeniem pastę podać np.na świąteczne Wielkanocne śniadanie, bo jest lekka i delikatna.
smaczna:)
Bardzo lubię pasty jajeczne jak i moja rodzina, a żeby nam się nie znudziła to zawsze wymyślam jej inną wersję dodając jakiś ciekawy składnik - dziś dodałam buraki - dzięki czemu uzyskałam jej różową barwę a smak dodatkowo podkreśliłam czosnkiem.
Bardzo szybka w przygotowaniu. Polecam na długie podróże zamiast masła.
Pasta jajeczna jedna z najprostszych past kanapkowych. Dziś postanowiłam troszkę pokombinować i stworzyć kolejny wariant smakowy tej pasty i tak powstała ZIOŁOWA "ZIELONA" PASTA JAJECZNA. Wzbogaciłam ją posiekanym szczypiorkiem, posiekanym młodym szpinakiem, suszonym czosnkiem niedźwiedzin i pastą pietruszkową. Wyszło naprawdę przepysznie
wraz z mężem uwielbiamy pasty jajeczne. Ta jest klasyczna lecz bardzo smaczna.
Komentarze