Tradycyjna pasta jajeczna

4.5 (161 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ile rodzin, tyle przepisów na pastę jajeczną. Ten przepis kojarzy mi się z domem i wspólnymi rodzinnymi chwilami przy stole. Jest prosty i wymaga zaledwie kilku składników. Smacznego!

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    1,5 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    sól, pieprz, szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Tradycyjna pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek (najlepiej poczekać aż ostygną, ale nie jest to konieczne) i ścieramy na dużych oczkach tarki.
  • 2 2. Dodajemy majonez, musztardę i przyprawy, mieszamy.
  • Pasta jajeczna 3. Dekorujemy pastę posiekanym szczypiorkiem i gotowe! Smacznego!

Porady

Pastę można przez kilka dni przechowywać w lodówce. Znakomicie pasuje do różnych rodzajów pieczywa i warzyw.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szczypiorek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować