REKLAMA

Tradycyjna pasta jajeczna

wyświetlono: 7478 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 1

Ile rodzin, tyle przepisów na pastę jajeczną. Ten przepis kojarzy mi się z domem i wspólnymi rodzinnymi chwilami przy stole. Jest prosty i wymaga zaledwie kilku składników. Smacznego!

opublikowany: 18.10.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    1,5 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    sól, pieprz, szczypiorek
Ocena:

(średnia 4.5 z 161 głosów)

Sposób przygotowania:

Jak zrobić Tradycyjna pasta jajeczna?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek (najlepiej poczekać aż ostygną, ale nie jest to konieczne) i ścieramy na dużych oczkach tarki.
  • 2 2. Dodajemy majonez, musztardę i przyprawy, mieszamy.
  • Pasta jajeczna 3. Dekorujemy pastę posiekanym szczypiorkiem i gotowe! Smacznego!

Porady

Pastę można przez kilka dni przechowywać w lodówce. Znakomicie pasuje do różnych rodzajów pieczywa i warzyw.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

jk Dodane przez: Jola1977-1977

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Bożena Z. ja.

Pasta jajeczna z serem i świeżym szczypiorkiem

smaczna:)

kategoria: jajko Pasty pasta jajeczna Ser opublikowany: 23.04.2019 | wyświetlono: 4402 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: Angelika gotuje IMG-20140326-WA0017

Pasta jajeczna

Bardzo szybka w przygotowaniu. Polecam na długie podróże zamiast masła.

kategoria: jajko Pasty pasta jajeczna opublikowany: 26.04.2019 | wyświetlono: 725 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: paolineczka uuuuuunazwy-1

Pasta jajeczna

wraz z mężem uwielbiamy pasty jajeczne. Ta jest klasyczna lecz bardzo smaczna.

kategoria: jajko Dodatki Pasty pasta jajeczna opublikowany: 19.10.2014 | wyświetlono: 766 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 3

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE