Tradycyjna pasta jajeczna

  • wyświetlono: 5439 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Ile rodzin, tyle przepisów na pastę jajeczną. Ten przepis kojarzy mi się z domem i wspólnymi rodzinnymi chwilami przy stole. Jest prosty i wymaga zaledwie kilku składników. Smacznego!

received_1021039174721944
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

5 jajek
1,5 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz, szczypiorek

Sposób przygotowania przepisu:

Tradycyjna pasta jajeczna

  • 11. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek (najlepiej poczekać aż ostygną, ale nie jest to konieczne) i ścieramy na dużych oczkach tarki.
  • 22. Dodajemy majonez, musztardę i przyprawy, mieszamy.
  • Pasta jajeczna3. Dekorujemy pastę posiekanym szczypiorkiem i gotowe! Smacznego!

Porady

Pastę można przez kilka dni przechowywać w lodówce. Znakomicie pasuje do różnych rodzajów pieczywa i warzyw.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkapasta jajecznalekkiepastaszczypiorekśniadaniejajaprzekąskakolacjasmarowidłopastypożywnezdrowesmaczneprosteszybkiekuchnia polskałatwetaniedo kanapekfitrodzinnetradycyjnelunchsmarowidłaknapkiklasyczne

Komentarze

Podobne przepisy

pasta jajeczna

Dodane przez: rena123

Pasta jajeczna

Prosta i pyszna pasta z jajek i...

Pasta jajeczna

Dodane przez: bogusia82

Pasta jajeczna

Szybka i smaczna pasta jajeczna.Idealnie...

pasta jejeczna

Dodane przez: wiola

Pasta jajeczna

Najprostsza z możliwych past jajecznych...

pasta z makreli  tradycyjna

Dodane przez: karolinajedynak24

Pasta z makreli tradycyjna

Pastę robiła moja kochana babcia...

pasta

Dodane przez: EwaW2910

Pasta jajeczna

Szybka i smaczna pasta

Pasta jajeczna

Dodane przez: JustKuchcik

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z dodatkiem twarogu,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE