Dorota T

babka w formie

Liczba punktów za aktywność
125
Liczba obserwujących
2

Wyślij wiadomość
pocztowka-folk-kujawska-niebieska-2742
sałatka z truskawkami i mozzarellą
Użytkownik babka w formie w dniu 08.08.2020 07:03 opublikował przepis :

sałatka z truskawkami i mozzarellą

Lato to czas lekkich sałatek. Polecam Wam dzisiaj przepis na smaczną, aromatyczną sałatkę z rukoli z dodatkiem truskawek i mozzarelli. Posypana prażonymi pestkami słonecznika i doprawiona winnym dressingiem doskonale wpisuje się w klimat letniego posiłku.

ciasto maślane z rabarbarem i kruszonką
Użytkownik babka w formie w dniu 08.08.2020 06:57 opublikował przepis :

ciasto maślane z rabarbarem i kruszonką

W sezonie rabarbarowym nie może zabraknąć tego ciasta. Klasyczne ucierane, na maśle, z rabarbarem i kruszonką. Puszyste, delikatne i pięknie pachnące. Proste do wykonania i zawsze się udaje.

chleb pszenno żytni na drożdżach
Użytkownik babka w formie w dniu 08.08.2020 06:47 opublikował przepis :

chleb pszenno żytni na drożdżach

Przepis na prosty i smaczny chleb pszenno żytni na drożdżach. Jeśli kusi Was pieczenie chleba, a do tej pory jeszcze się nie odważyliście, zacznijcie od tego łatwego przepisu. Chleb jest bardzo smaczny, ma miękki i elastyczny, niekruszący się środek i chrupiącą skórkę.

sernik z mlekiem w proszku
Użytkownik babka w formie w dniu 08.08.2020 06:30 opublikował przepis :

sernik z mlekiem w proszku

Zaskakująco puszysty i delikatny, chciałoby się powiedzieć - lekki jak chmurka. Ten sernik po prostu uwielbiamy, więc i Wam polecam do wypróbowania. Po upieczeniu ciasto leciutko opada, jednak nadal pozostaje dość wysokie i równe. Przed podaniem posypałam sernik cukrem pudrem, ale możecie udekorować go polewą czekoladową, kajmakiem albo owocami, według uznania.

jabłecznik ucierany
Użytkownik babka w formie w dniu 08.08.2020 06:23 opublikował przepis :

jabłecznik ucierany

Lekki i puszysty jabłecznik, który zawsze się udaje. Ciasto olejowe przełożone musem jabłkowym i razem z jabłkami pieczone. Pyszne i proste w przygotowaniu. Nie wymaga wielkich zdolności ani czasu, każdy bez problemu sobie z nim poradzi. U nas zniknęło błyskawicznie.