Dorota T

babka w formie

Liczba punktów za aktywność
137
Liczba obserwujących
2

Wyślij wiadomość
pocztowka-folk-kujawska-niebieska-2742
śledzie gajowego
Użytkownik babka w formie w dniu 07.12.2020 15:01 opublikował przepis :

śledzie gajowego

Aromatyczne śledzie z cebulką i suszonymi podgrzybkami to świetny pomysł - razem smakują znakomicie. Pyszny śledzik, nie tylko na wigilijny stół.

zupa krem z dyni
Użytkownik babka w formie w dniu 07.12.2020 14:55 opublikował przepis :

zupa krem z dyni

Jesienna pora to doskonały czas na przygotowanie zupy z dyni. Dziś proponuję Wam przepis na zupę krem z dyni bez zbędnych dodatków, taka zupa jest łagodna, delikatna i kremowa. Z prostych składników, szybka w przygotowaniu.

pieczone pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami
Użytkownik babka w formie w dniu 07.12.2020 14:50 opublikował przepis :

pieczone pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami

Pieczone pierogi z ciasta drożdżowego wypełnione farszem z kiszonej kapusty i pieczarek to wspaniała alternatywa dla uszek w barszczu lub pasztecików. Znakomicie sprawdzą się jako dodatek do czystego barszczu podczas wigilijnej wieczerzy choć oczywiście nie musicie czekać do Bożego Narodzenia. Pieczone pierogi drożdżowe to super pomysł na ciepłą kolację, u nas zniknęły błyskawicznie. Z podanej porcji składników wyszło około 40 pierożków.

tatar ze śledzia
Użytkownik babka w formie w dniu 02.12.2020 10:36 opublikował przepis :

tatar ze śledzia

Jeśli lubicie śledzie i marynowane grzybki - tatar ze śledzia z pewnością Wam posmakuje. Przepis na tatar ze śledzia jest bardzo prosty i nawet osoba początkująca w kuchni poradzi sobie z jego wykonaniem. Tatar świetnie sprawdzi się na Wigilię, a także jako sałatka na Sylwestra.

śledzie z czosnkiem i majerankiem
Użytkownik babka w formie w dniu 02.12.2020 09:53 opublikował przepis :

śledzie z czosnkiem i majerankiem

Aromatyczne śledzie pachnące czosnkiem i majerankiem, które doskonale komponują się ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Zdecydowanie polecam ten przepis miłośnikom wyrazistych i ostrych smaków. Przygotujcie je przynajmniej trzy dni przed podaniem.

sernik z pierniczkami
Użytkownik babka w formie w dniu 02.12.2020 09:45 opublikował przepis :

sernik z pierniczkami

Świąteczne połączenie sernika oraz pierników w jednym, znakomitym cieście. Prosty przepis na pyszne ciasto, które doskonale wpisuje się w bożonarodzeniowe smaki. Sernik z pierniczkami to świąteczne ciasto, które nie tylko ładnie się prezentuje, ale i świetnie smakuje.

przetwory na zimę - żurawina do herbaty ucierana na zimno
Użytkownik babka w formie w dniu 03.11.2020 19:48 opublikował przepis :

przetwory na zimę - żurawina do herbaty ucierana na zimno

O zaletach żurawiny i jej cudownym wręcz wpływie na nasze zdrowie napisano już wiele. Dzisiaj proponuję Wam przepis na zimową galaretkę z surowej żurawiny. Tak przygotowana żurawina jest doskonałym dodatkiem do herbaty, ale także pieczywa, naleśników czy deserów. Jest znakomita na jesienno - zimowe chłody. Żeby pozbyć się nieco naturalnej goryczy wkładam umytą i przebraną żurawinę na noc do zamrażarki.