Dorota T

babka w formie

Liczba punktów za aktywność
71
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
pocztowka-folk-kujawska-niebieska-2742
tradycyjna babka piaskowa
Użytkownik babka w formie w dniu 30.03.2019 12:05 opublikował przepis :

tradycyjna babka piaskowa

Proponuję Wam dzisiaj nieskomplikowany przepis na klasyczną babkę piaskową - lekką, puszystą i sypką. To mój sprawdzony i niezawodny przepis na ciasto ucierane na oleju - jest proste, szybkie, pięknie wyrasta i zawsze się udaje. Z poniższych proporcji upieczecie naprawdę smaczną babkę :-)

jajka faszerowane rukolą i orzechami
Użytkownik babka w formie w dniu 29.03.2019 17:48 opublikował przepis :

jajka faszerowane rukolą i orzechami

Faszerowane jajka bardzo często goszczą na naszym stole, a ja chętnie poszukuję nowych pomysłów na farsze. Tym razem połączyłam ostrą rukolę, delikatną pietruszkę, chrupiące orzechy i aksamitny majonez, a wszystko to dodatkowo owinęłam plasterkiem dojrzewającej szynki. Dla mnie super smak. Przepis od beciiaaa.

babka cytrynowa
Użytkownik babka w formie w dniu 24.03.2019 21:12 opublikował przepis :

babka cytrynowa

Łatwa do przygotowania, lekka i puszysta babka, która doskonale sprawdzi się jako tradycyjny wypiek na wielkanocnym stole. Prosty przepis na babkę w formie. Może i Wam posmakuje?

babka kokosowa
Użytkownik babka w formie w dniu 24.03.2019 20:54 opublikował przepis :

babka kokosowa

Prosta w przygotowaniu babka ucierana z dodatkiem wiórków kokosowych. Wilgotna i słodka, o delikatnym kokosowym posmaku. Doskonale sprawdzi się jako babka na Wielkanoc. Poniższe proporcje są na małą babkę - piekę ją w karbowanej formie o pojemności 750 ml lub keksówce o wymiarach 10x25 cm.

babka majonezowa z migdałami
Użytkownik babka w formie w dniu 24.03.2019 20:45 opublikował przepis :

babka majonezowa z migdałami

Wyjątkowe ciasto - pyszna, bardzo łatwa i szybka do wykonania babka majonezowa z migdałami. Dodatek majonezu sprawia, że babka jest niezwykle miękka i wilgotna w środku, a płatki migdałów przyjemnie chrupią. Polecam Wam ten przepis nie tylko na Wielkanoc.