JAJKA FASZEROWANE PASTĄ GROSZKOWĄ

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na przekór zimowej pogodzie mam dla Was przepis na jajka faszerowane pastą groszkową w pięknym wiosennym kolorze.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    1/2 szklanki mrożonego groszku
    około 3 łyżeczki majonezu
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane pastą groszkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Groszek gotujemy kilka minut we wrzątku. Jajka przekrawamy na połówki i delikatnie wyciągamy żółtka. Żółtka razem z ugotowanym groszkiem i majonezem rozdrabniamy blenderem na gładki krem. Krem groszkowy doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie dużej gwiazdy i wyciskamy na połówki jajek. Dekorujemy zielonym groszkiem.

Porady

Uwaga: pasty groszkowej powstanie trochę więcej niż zmieści na połówkach jajek - można ją wykorzystać np. jako smarowidło do kanapek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować