Jajka faszerowane pastą rybną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jajka faszerowane pastą rybną ze śledzia to świetny dodatek nie tylko na świąteczny stół.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 duże jajka,
    śledź w pomidorach - puszka,
    łyżka majonezu,
    2 plasterki cebuli,
    sól, pieprz
    plasterki rzodkiewki oraz pietruszka do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane pastą rybną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka faszerowane pastą rybną
    Jajka gotujemy na twardo.
    Obieramy, kroimy na pół, wyjmujemy żółtko.
    Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę dodajemy do ryby wraz z żółtkami i majonezem.
    Za pomocą widelca rozdrabniamy wszystko.
    Na koniec możemy dodać szczyptę soli oraz pieprzu.

    Wypełniamy białka pastą rybną.
    Ozdabiamy plasterkami rzodkiewki i pietruszką zieloną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować