Jajka faszerowane pastą rybną

  • wyświetlono: 232 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jajka faszerowane pastą rybną ze śledzia to świetny dodatek nie tylko na świąteczny stół.

IMG_20200519_112552
  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

3 duże jajka,
śledź w pomidorach - puszka,
łyżka majonezu,
2 plasterki cebuli,
sól, pieprz
plasterki rzodkiewki oraz pietruszka do dekoracji

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane pastą rybną

  • 1. Jajka faszerowane pastą rybną
    Jajka gotujemy na twardo.
    Obieramy, kroimy na pół, wyjmujemy żółtko.
    Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę dodajemy do ryby wraz z żółtkami i majonezem.
    Za pomocą widelca rozdrabniamy wszystko.
    Na koniec możemy dodać szczyptę soli oraz pieprzu.

    Wypełniamy białka pastą rybną.
    Ozdabiamy plasterkami rzodkiewki i pietruszką zieloną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkaWielkanocłatwetanieFaszerowane jajkapasta rybnaszybka przystawka

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane pastą szczypiorkową

Dodane przez: MonikaW

Jajka faszerowane pastą szczypiorkową

Pyszna i szybka przystawka, idealna...

jajka

Dodane przez: AnnaKoziel

Jajka faszerowane pastą z awokado

Bardzo pożywna pasta, bo awokado...

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Dodane przez: pierniczkowo

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Jajeczna przystawka na Wielkanocny...

Jajka faszerowane pastą z czerwonej fasoli

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI

Farsz, który odmieni zwykłe jajka...

koreczki z pastą rybną

Dodane przez: klementynka

koreczki z pastą rybną

Koreczki to nieodzowny element...

jajka faszerowane pastą z jarmużem

Dodane przez: agi0911

Jajka faszerowane pastą z jarmużem

po prostu pychotka

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE