Filet z indyka a'la pizza

4.5 (181 ocen)

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Pyszne porcje z piersi indyka pieczone w piekarniku z dodatkiem przyprawy gyros i sosu na bazie ketchupu z pieczarkami oraz serem żółtym. Całość zapieczona na złoty kolor. Idealne danie na Świąteczny stół w gronie najbliższych.

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g piersi z indyka
    przyprawa gyros
    ketchup łagodny
    400 g pieczarek
    7 plastrów żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Ser

Filet z indyka a'la pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • . 1. Pierś z indyka myjemy i porcjujemy, lekko rozbijamy. Przekładamy mięso na blaszkę od piekarnika i obsypujemy przyprawą gyros. Smarujemy ketchupem.
  • . 2. Pieczarki myjemy i kroimy nożykiem w plasterki. Wykładamy na ketchup. Układamy ser żółty na każdą porcję mięsa.
  • 3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 45 minut.
  • 4. Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować