REKLAMA

Fileciki z indyka w panierce z paluszków serowo cebulowych

wyświetlono: 69 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Jeśli znudziła wam się klasyczna panierka z bułki tartej do mięsa, polecam użyć panierki z paluszków serowo cebulowych. Tak przygotowane filety znikają w oka mgnieniu.

opublikowany: 17.01.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • 10 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g fileta z indyka
    2 duże jajka
    małe opakowanie paluszków serowo cebulowych
    olej do smażenia
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • paluszki 1. Fileta umyć a następnie porozkrawać na małe porcje. Do miski wbić jajka a następnie dodać mięso. Paluszki włożyć do misy od blendera i zmiksować na drobno.
  • fileciki 2. Fileciki obtaczać w panierce z paluszków i smażyć na oleju z dwóch stron na złoty kolor.

Porady

Do filetów nie ma potrzeby dodawania soli oraz pieprzu bo paluszki są smakowe.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE