REKLAMA
Jeśli znudziła wam się klasyczna panierka z bułki tartej do mięsa, polecam użyć panierki z paluszków serowo cebulowych. Tak przygotowane filety znikają w oka mgnieniu.
(średnia 0 z 0 głosów)
Porady
Do filetów nie ma potrzeby dodawania soli oraz pieprzu bo paluszki są smakowe.
Bardzo smaczny kawał soczystego i delikatnego mięsa nadziewany. Fileta nadziałam porem pieczarkami, papryką czerwoną oraz serem żółtym. Było bardzo pysznie, choć zdjęcia nie oddają takiego efektu, gdyż śpieszyło mi się i nie miałam czasu. Danie podałam z ziemniakami i kolorowymi surówkami.
Bardzo smaczne pulpety z indyka w sosie borowikowym. Idealnie pasują z tłuczonymi ziemniaczkami lub kaszą i ogórkiem kiszonym.
Serniczek upiekłam na 60 urodziny mojej mamy, oprócz innych ciast ten miał największe branie na stole, pachnący sernik cytrynowy świetnie komponował się z ciastem waniliowo czekoladowym. Według mojej rodziny stał się ulubionym sernikiem, ponownie zrobię go na święta, moje siostry od razu wzięły na niego przepis.
Soczyste roladki z fileta kurczaka otulone o soczyste i pełne po brzegi nadzienie z sera żółtego i pachnących pieczarek. Danie idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad w gronie najbliższych. Danie podałam z ziemniaczkami oraz surówką z czerwonej kapusty.
Te naleśniki skradły podniebienia naszych domowników, nigdy nie dodawałam budyniu do sera a szkoda bo nadzienie jest tak delikatne jak chmurka. Naleśniki podałam dodatkowo z bitą śmietaną, było pysznie.
Bardzo smaczne panierowane skrzydełka w jajku i bułce tartej smażone na oleju, takie skrzydełka możesz również upiec w piekarniku. Ja podałam swoje z pieczonymi ziemniaczkami.
Komentarze