Nadziewany filet z indyka w panierce

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny kawał soczystego i delikatnego mięsa nadziewany. Fileta nadziałam porem pieczarkami, papryką czerwoną oraz serem żółtym. Było bardzo pysznie, choć zdjęcia nie oddają takiego efektu, gdyż śpieszyło mi się i nie miałam czasu. Danie podałam z ziemniakami i kolorowymi surówkami.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże kotlety z indyka
    6 pieczarek
    kawałek pora
    mała papryka czerwona
    100 g sera żółtego
    2 łyżki masła
    pieprz i sól
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Nadziewany filet z indyka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filet 1. Pieczarki, paprykę oraz pora kroje bardzo drobno i podsmażam na maśle, doprawiam solą oraz pieprzem. ściągam z gazu i dodaję starty na tarce na dużych oczkach ser żółty, mieszam.
  • filet 2. Filety myję, przekrawam na pół doprawiam solą oraz pieprzem, smaruję przygotowanym farszem i składam na pół. Panieruję w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażę na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor.

Porady

Danie można podać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować