Faszerowana parowana pierś szpinakiem

  • wyświetlono: 149 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Bardzo delikatne mięso ze zdrowym szpinakiem w dodatku zrobione na parze dla wszystkich dbajacych o zdrowie I figurę.

karolinajedynak24
  • 3 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

3 filet z kurczaka bez kiści
1 opakowanie swieżego szpinaku
4 zabki czosnku
1 łyżka masła
Vegeta do smaku

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowana parowana pierś szpinakiem

  • 1. Na patelni rozpuszczamy maslo dodajemy szpinak I smazymy az jego objetość sie pomniejszy wtedy dodajemy szpinak iraz delikatnie doprawiamy vegeta . Studzimy .
    W tym czasie pierś myjemy I osuszamy . Rozbijamy na cienki kotlet. Opruszamy z kazdej strony vegeta .
    Na każda porcje z miesa nakładamy gotowy zimny szpinak I zawijamy w roladkę mięso.
    Układamy w parowarze I parujemy okolo 20/25 minut .
    Gotowe roladki kroimy w krążki I podajemy z tym na co mamy ochotę.

Porady

Roladki podajemy z młodymi ziemniaczkami , kasza wg uznania

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

roladkiczosnekszpinakpierś z kurczakamasłoprzyprawyzdrowie
 

Komentarze

Podobne przepisy

PAROWANE ROLADKI KURCZAKOWE Z MOZZARELLĄ I SZPINAKIEM

Dodane przez: Angelina

PAROWANE ROLADKI KURCZAKOWE Z MOZZARELLĄ...

Kto powiedział, że "dietetyczne"...

image-169yquc

Dodane przez: Ewelina Marcin

Pałki faszerowane szpinakiem

Bardzo smaczne połączenie klasycznego,...

Pstrąg faszerowany szpinakiem

Dodane przez: Kuchnia Marty

Pstrąg faszerowany szpinakiem

Uwielbiam ryby, są nie tylko bardzo...

kurczak faszerowany ze szpinakiem

Dodane przez: chatte33

Kurczak faszerowany ze szpinakiem

Łatwy, szybki i efektowny kurczak...

PIERŚ FASZEROWANA W STYLU GRECKIM

Dodane przez: Kasinkowe gotowanie

PIERŚ FASZEROWANA W STYLU GRECKIM

Mężo wyjechał na caluśki tydzień...

Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami

Dodane przez: Gaździnka warzy

Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami

Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami