Faszerowana parowana pierś szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo delikatne mięso ze zdrowym szpinakiem w dodatku zrobione na parze dla wszystkich dbajacych o zdrowie I figurę.

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 filet z kurczaka bez kiści
    1 opakowanie swieżego szpinaku
    4 zabki czosnku
    1 łyżka masła
    Vegeta do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Faszerowana parowana pierś szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozpuszczamy maslo dodajemy szpinak I smazymy az jego objetość sie pomniejszy wtedy dodajemy szpinak iraz delikatnie doprawiamy vegeta . Studzimy .
    W tym czasie pierś myjemy I osuszamy . Rozbijamy na cienki kotlet. Opruszamy z kazdej strony vegeta .
    Na każda porcje z miesa nakładamy gotowy zimny szpinak I zawijamy w roladkę mięso.
    Układamy w parowarze I parujemy okolo 20/25 minut .
    Gotowe roladki kroimy w krążki I podajemy z tym na co mamy ochotę.

Porady

Roladki podajemy z młodymi ziemniaczkami , kasza wg uznania

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować