Mielonka drobiowa z majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZYGOTOWANIE:
Mięso myjemy i osuszamy . Mielimy na drobnym sicie . wkładamy wszystkie przyprawy i przeciśnięty czosnek razem z żelatyną i wodą . Bardzo dokładnie wyrabiamy . odstawiamy na 24 godziny do lodówki , po tym czasie do woreczka od szynkowara wkładamy bardzo ciasno mięso zawijamy woreczek i wkładamy do szynkowara szczelnie zamykamy . Wkładamy do garnka z wodą , woda musi być nad poziomem mięsa . Wstawiamy i parzymy 1,5 godziny w temperaturze 79 stopni . delikatmie wyjmujemy szynkowar nie otwierając go zlewamy nadmiar wody studzimy i chowamy zimny do lodówki na minimum 12 godzin . Po chłodzeniu wyjmujemy i mamy pyszną drobiową mielonkę na kanapki .
Komentarze