Mielonka drobiowa z majerankiem

4.75 (12 ocen)

  • 36 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Pyszna , dietetyczna mielonka poleca się na śniadanie ze świeżym pieczywem

  • 36 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    2 kg piersi z kurczaka
    1,5 łyżeczki soli peklowej
    2 łyżeczki majeranku
    0,5 łyżeczki pieprzu
    1,5 szklanki zimnej wody
    2 łyżki żelatyny
    2 ząbki czosnku .

    DODATKOWO POTZREBNE BĘDĄ :
    Szynkowar
    Woreczki do szynkowara
Wystaw ocenę:

4.75 (12 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Mielonka drobiowa z majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE:
    Mięso myjemy i osuszamy . Mielimy na drobnym sicie . wkładamy wszystkie przyprawy i przeciśnięty czosnek razem z żelatyną i wodą . Bardzo dokładnie wyrabiamy . odstawiamy na 24 godziny do lodówki , po tym czasie do woreczka od szynkowara wkładamy bardzo ciasno mięso zawijamy woreczek i wkładamy do szynkowara szczelnie zamykamy . Wkładamy do garnka z wodą , woda musi być nad poziomem mięsa . Wstawiamy i parzymy 1,5 godziny w temperaturze 79 stopni . delikatmie wyjmujemy szynkowar nie otwierając go zlewamy nadmiar wody studzimy i chowamy zimny do lodówki na minimum 12 godzin . Po chłodzeniu wyjmujemy i mamy pyszną drobiową mielonkę na kanapki .

    Smacznego .

Porady

Mięso musi być dobrze wyrobione

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować