pierś faszerowana

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Taki zawijaniec świetnie sprawdzi się na świątecznym stole i podczas uroczystości rodzinnych. Zawsze wszystkim smakuje

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg piersi kurczaka
    500 g mięsa mielonego
    200 g pieczarek
    2 jajka
    1 bułka czerstwa
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    słodka i ostra papryka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pierś faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć i pokroić w plastry. Lekko rozbić. Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na cebuli. Bułkę namoczyć i odcisnąć.
  • 2. Mięso mielone wymieszać z pieczarkami, bułką, jajkami i przyprawami. Dodać przeciśnięty czosnek. Płaty mięsa rozłożyć na folii spożywczej na kształt prostokąta. Natrzeć przyprawami. Rozłożyć farsz i zawinąć. Owinąć bawełnianą nitką.
  • 3. Piec w piekarniku około 90 minut, podlewając co jakiś czas tworzącym się sosem.

Porady

Pozostałe mięso z obiadu można pokroić w plasterki i wykorzystać do zrobienia pysznych kanapek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować