Makaron ze szpinakiem i pieczarkami

4.49 (165 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne danie obiadowe z patelni na bazie pełnowartościowego makaronu tagliatelle z zielonym zdrowym szpinakiem wzbogacone w pieczarki. Idealne danie dla wegetarian, ja choć nie lubię makaronu ze szpinakiem to danie mi naprawdę smakuje jest pyyyycha!

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu tagliatelle
    6 pieczarek
    kilka kulek mrożonego szpinaku
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    łyżka masła
    łyżka soli
    maga
    2 łyżki śmietany gęstej 18%
Wystaw ocenę:

4.49 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni podsmażyć na maśle pokrojone na drobno pieczarki, dodać szpinak mrożony. Gdy szpinak się połączy z pieczarkami dodać magę, szczyptę soli oraz czosnek granulowany. Dodać śmietanę, wymieszać i chwilkę podsmażyć.
  • 2. Makaron ugotować w osolonej wodzie.
  • 3. Gdy makaron się ugotuje, odcedzić na durszlaku i przełożyć na patelnię ze szpinakiem. Wszystko razem wymieszać i chwilkę smażyć.
  • 4. Makaron ciepły przełożyć na talerz. Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek granulowany Makaron Pieczarki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować