Roladki z szynki ze szparagami w galarecie

4.45 (194 ocen)

Takie roladki stanowią doskonałą przekąskę na różnych imprezach, ładnie się prezentują i w dodatku są proste do przygotowania i smaczne.

Składniki:

  • 5-6 plastrów szynki
    1 słoik marynowanych szparagów
    150 gram serka naturalnego
    2 łyżeczki chrzanu tartego
    Sól, pieprz
    Galareta:
    0,5 litra bulionu warzywnego
    3 łyżeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.45 (194 ocen)

Roladki z szynki ze szparagami w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę zalewamy niewielka ilością wody, pozostawiamy na kilka minut żeby napęczniała. Bulion zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, dodajemy napęczniałą żelatynę, mieszamy do momentu aż żelatyna się rozpuści, odstawiamy do ostudzenia. Do serka dodajemy chrzan, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, szparagi odsączamy z zalewy. Każdy plaster szynki smarujemy serkiem, układamy po trzy sztuki szparagów i zwijamy, układamy na półmisku. Pozostały serek z chrzanem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy roladki wyciskając małe rozetki. Tężejącą galaretą zalewamy roladki na półmisku, wstawiamy do lodówki i pozostawiamy do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować