Domowy rosół z brojlera swojski

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny domowy rosołek z brojlera hodowanego naturalnie, taki rosołek mogłabym jeść codziennie żółciutki i bardzo aromatyczny. Idealny na niedzielę w gronie rodziny.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 brojlera wiejskiego
    kawałek selera korzenia
    2 liście selera naciowego
    gałązka lubczyku
    2 średnie marchewki
    pietruszka korzeń
    duża cebula
    1/2 pora
    pieprz kolorowy
    sól himalajska

    Dodatkowo:
    natka pietruszki
    makaron
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Domowy rosół z brojlera swojski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozdzielamy na części i dokładnie przepłukujemy wodą, następnie zalewamy mięso 3,5 litrami zimnej wody i stawiamy na ogniu.
  • 2. Gdy zacznie się gotować zbieramy z rosołu szumowiny, do wywaru dodajemy obrane i pokrojone warzywa, oraz opłukane liście selera i lubczyka.. Rosół gotujemy na bardzo wolnym ogniu ok 1,5 godziny. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
  • 3. Natkę pietruszki siekamy drobno, marchewkę kroimy z rosołu w kostkę, makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gorący rosół podajemy z ugotowanym makaronem, natką pietruszki oraz marchewką.

Porady

Rosół gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez 1,5 godziny wtedy uzyskamy najlepszy smak i wychodzi bardzo klarowny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować