chrupiąca dynia na śliwkach nakryta galaretką...

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

ciasto lekkie ze śliwkami i chrupiącą dynią nakryte galaretką, które się je i je bez końca.....POLECAM....SMACZNEGO!!!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - jajka: 3 sztuki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - cukier waniliowy opakowanie: 1 sztuka
    - mąka pszenna przesiana: 25 dekagramów
    - proszek do piecznia: 1 łyżeczka
    - olej: 0.5 szklanki
    - dynia z jabłkiem i galaretką słoik po dżemie: 1 sztuka
    - śliwki bez pestek /mrożone też/: 12 sztuk
    - galaretka pomarańczowa: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Chrupiąca dynia na śliwkach nakryta galaretką... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy przygotowania ciasta 1. * jajka z cukrem i waniliowym utrzeć mikserem na "kogel mogel"

    * wsypać przesianą mąkę z proszkiem i wlać olej

    * dobrze utrzeć mikserem ciasto

    * galaretkę pomarańczową rozpuścić w 400 ml gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia

    * tortownica 24 cm wysmarowana tłuszczem i tartą bułką

    * ciasto przełożyć do blaszki i poukładać śliwki bez pestek


    * włożyć do nagrzanego prodiża i piec około 40 minut

    * inne piecyki 200C i 40 minut

    * upieczone ciasto zostawić do ostudzenia

    * na śliwki rozłożyć dynię z jabłkiem galaretkową, przepis jest w moich przepisach dyniowe_smaki

    * na wierzch dać lekko tężejącą galaretkę i schować do lodówki nakryte folią
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować