Dynia na zimową zupę

4.32 (203 ocen)

dynia zamknięta w słoiku na mroźne zimowe dni

Składniki:

  • 600 g dyni ( waga po obraniu i usunięciu gniazda nasiennego )
    1 łyżka soli
    1 szk wody
Wystaw ocenę:

4.32 (203 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Dynia na zimową zupę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Dynię pokroić w kostkę i wrzucić do garnka.
    Wlać wodę i gotować do miękkości dyni.
    Potem posolić, wymieszać i zagotować.
    Gorącą dynie przełożyć do wyparzonych słoiczków i szybko zakręcić zakrętki.
    Słoiki postawić do góry dnem do wystygnięcia a potem przechowywać w chłodnym i przewiewnym miejscu.
    Na dłuższy okres na przykład zimowy słoiki trzeba pasteryzować przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować