Buraczki z goździkami

4.48 (183 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny dodatek do obiadu

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg buraków
    Zalewa:
    750 ml wody
    300 g cukru
    60 ml octu
    Po 4 goździki na słoik 0.75
    2 łyżki cynamonu
Wystaw ocenę:

4.48 (183 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Buraczki

Buraczki z goździkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotujemy w lupinach na poltwardo. Studzimy, obieramy. Małe buraczki wkładamy w całości do słoików, duże kroimy na cząstki. Do każdego słoika wkładamy po 4 goździki. Wszystkie składniki zalewy podgrzewamy aż cukier, zalewamy buraki. Zakrecamy i pasteryzujemy około 15-20 minut.

Porady

Z buraczków z tej zalewy możemy zrobić surówkę dodając utarte jabłko, garść rodzynek sól i pieprz

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować