Buraczki czosnkowe z majonezem

4.95 (154 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To moje ulubione buraczki, które zawsze wszystkim smakują.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 średniej wielkości buraki
    2 ząbki czosnku
    1 mała cebula
    3 łyżki majonezu
    Sól i pieprz
    1łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

4.95 (154 ocen)

Buraczki czosnkowe z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • buraczki 1. Buraczki wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy (1 łyżeczka soli) i gotujemy do miękkości. Studzimy.
  • Buraczki 2. Ugotowane buraczki obieramy najlepiej pod zimną wodą aby nie zabarwiły rąk. Ostudzone buraczki ścieramy na tarce o oczkach gdzie tniemy w plasterki lub tniemy nożem na plastry, a a plaster na 4 części. Buraczki muszą być w dużych kawałkach.
  • Buraczki czosnkowe z majonezem 3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do buraczków. Wymieszać z majonezem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawić cukrem,solą i pieprzem.

Porady

Jeśli ktoś nie lubi czosnku to sałatka również dobrze smakuje z samym majonezem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegańska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować