tarte buraczki z cebulką do obiadu

4.41 (192 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Uwielbiam buraczki. Pieczone, duszone, gotowane lub na surowo.
Buraczki z cebulką to idealny dodatek do każdego drugiego dania. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5-6 buraków
    1-2 cebule
    sól, pieprz
    sok z cytryny
    odrobina cukru
    1-2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.41 (192 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Tarte buraczki z cebulką do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotujemy, ostudzone obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, olejem, cukrem i sokiem z cytryny. Gotowe odstawiamy na około pół godzinki do lodówki aby smaki się dokładnie połączyły a surówka ochłodziła. Podajemy jako dodatek do obiadu lub wcinamy oddzielnie. Smacznego!

Porady

zawsze wybieram małe buraczki, wtedy mam pewność, że nie będą łykowate lub niesmaczne

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować