Buraczki obiadowe

5 (189 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Buraczki to smaczny dodatek do obiadu.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki: 4-5 buraczków
    1 cebula,
    pieprz do smaku,
    sól do smaku
    ocet do smaku (około 2 łyżki)
    cukier do smaku
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki Buraczki

Buraczki obiadowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki 1. Buraczki wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy (1 łyżeczka soli) i gotujemy do miękkości. Studzimy.
  • Buraczki 2. Ugotowane buraczki obieramy najlepiej pod zimną wodą aby nie zabarwiły rąk.
  • Buraczki 3. Obrane buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Buraczki 4. Cebule obieramy,kroimy w drobną kosteczkę lub również ścieramy na tarce.
  • Buraczki 5. doprawiamy, solą, pieprzem, cukrem,olejem i octem.

Porady

Do buraczków można dodać ząbek czosnku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować