Brokułowa sałatka z wędzonym twarogiem i tuńczykiem

4.5 (194 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna sałatka z tuńczykiem, którą można zjeść na ciepło lub zimno. Parę składników, a coś zdrowego i sycącego będziemy mieć na kolację lub na lunch do pracy.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 brokuł
    1 jajko
    1 pomidor
    100 g twarogu wędzonego
    1 puszka (185 g) tuńczyka w oleju

    DRESSING:

    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka soku z cytryny
    szczypta cukru
    pieprz czarny mielony
    sól
    suszony tymianek
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Brokułowa sałatka z wędzonym twarogiem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować dressing rozcierając z sobą wszystkie podane składniki.
    Jajko ugotować na twardo.
    Brokuł podzielić na różyczki i wrzucić na osolony wrzątek. Gotować około 5 minut. Po wyjęciu z wrzątku, należy go przełożyć na chwilę do bardzo zimnej wody. Dzięki temu wstrzymamy proces gotowania i zachowa intensywny, zielony kolor. Różyczki brokuła rozłożyć na talerzu, dodać pokrojonego pomidora, jajko, rozdrobniony tuńczyk i rozkruszony twaróg. Na końcu sałatkę polać dressingiem i można podawać. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Jajka Pomidor Ryby Sałata Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować