REKLAMA
Aromatyczny piernik przełożony powidłami śliwkowymi i masą grysikową, którego nie może zabraknąć wśród świątecznych ciast. Niby klasyczny, ale w całkiem innej formie, bo w kształcie choinki. Nie jest trudny do przygotowania, ponieważ pieczemy tylko jedno ciasto i przekładamy powidłami oraz masą. Polewę ozdabiamy różnymi dekoracjami cukierniczymi, do czego można zaangażować dzieci.
Sylwia Drożdż
(średnia 5 z 1 głosów)
Wilgotny, mięciutki piernik herbaciany z kremem grysikowym i powidłami, wręcz rozpływa się w ustach.
Wspaniałe, pachnące świętami, delikatne i mięciutkie ciasto - to korzenne blaty przełożone pysznym, mlecznym kremem.
Smaczne korzenne ciasto, idealne na świąteczny stół.
Przepyszny piernik dojrzewający! Do jego przygotowania potrzeba przynajmniej 2 i 1/2 tygodnia. Miękki, rozpływający się w ustach. Przekładany powidłami śliwkowymi z dodatkiem galaretki, polany polewą z mlecznej czekolady. Przebój Świąt :)
Komentarze