Babka z musem brzoskwiowym i borówkami ( bez jajek)

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Smaczna propozycja na Wielkanoc

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1,5 szklanki przecieru brzoskwiniowego
    125 g masła
    3/4 szklanki cukru
    2 szklanki mąki
    Cukier waniliowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Szklanka borówek amerykańskich
    Mąka do oproszenia
    Bułka tarta i masło do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki

Babka z musem brzoskwiowym i borówkami ( bez jajek) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło stopić, dodać przecier brzoskwiniowy , cukier, mąkę z proszkiem kakao i owoce oprószone mąką. Ciasto dokładnie zmiksować na gładką, jednolitą masę.

    Formę babkową z kominkiem o średnicy 24 cm wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Do przygotowanej formy przełożyć ciasto, wyrównać powierzchnię.

    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez ok.45-50 minut [do suchego patyczka]. Upieczoną babkę ostudzić, a następnie oprószyć cukrem

Porady

Do ciasta możemy użyć przecieru z jabłek lub rodzynek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować