REKLAMA
Babka orzechowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przepyszna, miękka, wilgotna i długo zachowuje świeżość. Jest niesamowicie smaczna, najlepsza jaką jadłam. Można polać ją czekoladą lub dowolnie ozdobić. Jeśli jednak ciasto będziemy podawać dzieciom, należy spirytus zastąpić sokiem jabłkowym. Babka najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy dobrze nasiąknie.
Smaczna i przyjemnie zielona babka w ciekawe paseczki doskonale prezentuje się na stole i to nie tylko w okresie wielkanocnych świąt.
Lubię ciasta drożdżowe na różne sposoby. Dodatek serka homo sprawia, że ciasto utrzymuje długo świeżość.
Przepis wydaje się być długi, ale naprawdę szybko się go robi, z pomocom drugiej, bliskiej nam osoby pójdzie jeszcze szybciej, a i jakieś drobne zajęcie dla dzieci też się znajdzie, także cała rodzinka może przygotować tego murzynka ;) a jak ktoś już bardzo, ale to bardzo nie lubi długich przepisów, bo nie lubi i już, to może zrezygnować z niektórych etapów, a i tak upiecze się coś pysznego ;)
Najłatwiejsza babka piaskowa na świecie! I pyszna! Przepis dostałam dawno temu od koleżanki Halinki :)
Ostatnio skomentowane
Krojony omlet z lubczykiem i dodatkami