Dwukolorowa Babka Na Soku Bez Mleka, Jajek I Masła

4.5 (172 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Babeczka jest super smaczna i można kombinować naprawdę z jej smakiem ;) Tym razem u mnie dwukolorowa na soczku marchwiowym :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na formę keksową :
    1 i 1/2 szkl mąki pszennej
    1/2 szkl cukru (może być trzcinowy lub tez kokosowy)
    1 szkl soku np. marchwiowego lub innego smaku
    1 łyżka kakao
    1 płaska łyżeczka sody + 3-4 łyżeczki soku z cytryny ( lub zamiast soku z cytryny, 2 łyżeczki octu najlepiej jabłkowego )
    1/4 szkl oleju
    na wierzch polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Babeczki Babeczki Ciasto

Dwukolorowa babka na soku bez mleka, jajek i masła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mąkę, cukier oraz sok wlewamy do miski i wstępnie mieszamy.
    2. W szklance mieszamy sok z cytryny z sodą, wlewamy do ciasta. dodajemy także olej i mieszamy.
    większa połowę ciasta wylewamy do wysmarowanej blaszki.
    Do pozostałej części dodajemy kakao, mieszamy i wylewamy na wierzch jasnego ciasta.
    Babkę pieczemy w 180 stop. bez termoobiegu przez około 45-60 minut do tzw. suchego patyczka (patyczek wbity w ciasto musi być suchy!)
    Gotową babeczkę możemy oblać czekoladą. Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować